ZÁKLADY PÓZOVÁNÍ PRO PORTRÉTNÍ FOTOGRAFY

V tomto kurzu se dozvíte, jak komunikovat s klientem při focení, jak ho navést do pózy, kterou potřebujete a jak si vyhrát s jeho výrazem v obličeji. To vše, aniž byste na něj museli chytat nebo ho uvádět do rozpaků. Naučte se pět základních póz a kombinujte je s různou kompozicí a rotací klienta. Vytvořte si tak rozmanitý repertoár pózování a veďte své klienty uvolněně celým focením. V kurzu získáte pózovací karty v PDF, kde na Vás čeká více jak 30 póz pro inspiraci. Projdeme pózování muže pro business portrét, typy postav a jako bonus se podíváme na budování šatníku ve studiu nebo na komunikaci s klientem o make-upu.

NAUČÍTE SE, JAK...

  • komunikovat a gestikulovat během pózování
  • pracovat s výrazem v obličeji
  • vytvořit pět základních póz
  • využívat rotaci a kompozici během pózování
  • rozumět různým typům postav
  • pózovat muže na business portrét
  • komunikovat s klienty make-up
  • vybudovat vlastní šatník
  • získáte v PDF pózovacího průvodce s více jak 30 pózami
2 590 Kč

CO JE ZAHRNUTO V CENĚ? 


3 HODINY +
videí o pózování, komunikaci, gestikulaci, slovech a pohodlného vedení klientů.
MATERIÁLY
ke stažení s ukázkou kompozice a rotace. PDF s ukázkou více jak 30 póz, které Vám pomou během focení.
BONUSOVÉ VIDEO
o komunikaci s klienty ohledně jejich make-up a video o budování vlastního šatníku.

LEKCE


01 ZÁKLADY PÓZOVÁNÍ
02 PĚT ZÁKLADNÍCH PÓZ
03 KOMPOZICE A ROTACE
04 PDF PRŮVODCE PÓZOVÁNÍM
05 TYPY POSTAV
06 BUSINESS PORTRÉT: MUŽ
KOMUNIKACE S KLIENTY O MAKE-UPU
JAK NA ŠATNÍK PRO KLIENTY

01 ZÁKLADY PÓZOVÁNÍ

35 min. 32 s

Základy pózování – komunikace, slova, poučení, gestikulace, pózovací slovníček.

02 PĚT ZÁKLADNÍCH PÓZ

31 min. 02 s

Vytvořte si základní repertoár póz. Inspirace pěti základních póz pro ženy. Zamyslete se nad základními pózami, které byste mohli zařadit mezi ty nejpoužívanější a zároveň by se pózy od sebe měly lišit, abyste docílili různorodosti.

03 KOMPOZICE A ROTACE

10 min. 24 s

Nejčastěji opomíjená rotace a kompozice, která osvěží a rozšíří repertoár póz. Vytvářejte víc kompozic od jedné pózy a od jednoho záběru. Soustřeďte se hlavně na velmi odlišné kompozice. Jděte ke svému objektu velmi blízko a také udělejte fotku s odstupem. Do toho zapojte rotaci. Nezapomeňte, že rotovat by měl Váš klient, nikoliv Vy.

Kompozice
Rotace

04 PDF PRŮVODCE PÓZOVÁNÍM

Stáhněte si pózovacího průvodce, který nabízí až 30 různých kombinací pro tvorbu póz a ukázky rotace a kompozice. Karty můžete používat během focení jako malý tahák nebo při přípravě na focení. 

Pózovací průvodce

05 TYPY POSTAV

42 min. 29 s

Naučte se rozeznávat různé typy ženských postav. Rozumějte tomu, co je vhodné na běžné nošení, co je vhodné na focení celé postavy a jaké oblečení je vhodné pro bližší kompozice, kdy fotíte pouze část těla. Video zahrnuje typy na oblečení (barvy, materiály, stříhy), ale také použití 35mm objektivu nebo vhodné pózování.

06 BUSINESS PORTRÉT: MUŽ

30 min. 33 s

Business portrét ve studiu s denním světlem.

BONUS

KOMUNIKACE S KLIENTY O MAKE-UPU

33 min. 17 s

Během konzultace je důležité projít s klienty finální make-up. V tomto videu najdete souhrn otázek, na které se klientů zeptat a také body, které byste neměli vynechat.

Make-up ukázka

JAK NA ŠATNÍK PRO KLIENTY

35 min. 31 s

Proč a jak vytvářet šatník, který budete mít ve studiu pro své klienty a jak využívat jednotlivé kousky na více způsobů.

2 590 Kč

Jmenuji se Tereza Řehulka a jsem spojena s fotografickým trhem více jak 10 let. Většinu svého života jsem fotila portréty žen, které navštěvovaly mé fotografické studio. Později jsem se stala ambasadorkou Fujifilmu a lektorkou v Centru FotoŠkoda. Své teplé místo v ateliéru jsem opustila poměrně nedávno, abych založila LAFOLIO. Firmu, která bude dodávat produkty fotografům a tím zvyšovat jejich prodej a hodnotu zakázek. Všechny své znalosti získané za celou fotokariéru sdílím otevřeně a jsem k dispozici pro konzultaci osobně nebo ve skupině na Facebooku.

"Nejvíce si cením získání Terezy "obchodního know-how" a jiných zajímavých věcí. Vážím si toho, že se Tereza dělí o zkušenosti při jednání s klienty. Informace mi pomohly, ale stále se k nim budu vracet. Jednou projít videa nestačí."
Honza
"Tereza mi pomohla uvědomit si, čeho chci dosáhnout ve svém podnikání, skvělý osobní přístup a velká motivace."
Petra
"Oceňuji praktické informace a ukázky voucherů a folioboxů. Tereza mi velmi pomohla, sestavil jsem si vlastní ceník a mohl jsem se konečně začít cítit jako fotograf, který si nechá za focení zaplatit. Před tím jsem fotil zadarmo a neuměl jsem si říct o peníze."
Miloš
"Tereza je výborná lektorka, která posunula moje podnikání na vyšší úroveň. Neuměla jsem si spočítat náklady, ceny a přemýšlet nad produkty a službou podnikatelským způsobem. Kromě toho oceňuji praktické tipy ohledně světla a pózování, ke kterým se vždy před focením vracím."
Jana